oblicz
karolaaa: oblicz: log3 27−log3 1 dzielone przez 3−2 * 38
11 mar 11:14
J:
| | 3 − 0 | | 3 | |
= |
| = |
| = 3−5 |
| | 3−238 | | 36 | |
11 mar 11:21
karolaaa: proszę to wytłumaczyć i rozpisać
11 mar 12:47
J:
a czego nie rozumiesz ?
11 mar 12:49
karolaaa: z czego wyszło to co napisałes
12 mar 13:43
5-latek: Z definicji logarytmu i z wlasnosci dzialan na potegach
12 mar 13:44
dero 2005:
logab = c. ⇔. ac = b
log3 27 = 3. ⇔33 = 27
12 mar 13:50
karolaaa: to takie krótkie ma być roziązanie tego logarytmu ?
12 mar 13:53
J:
rozwiązanie, to masz: 11 marca godz: 11:21
12 mar 13:56