matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Kamil:
Całka, Witam, bardzo proszę o podpowiedź z tą całką − wychodzi poza 'schemat' i się gubię
dx/5tanx+2 Z góry serdeczne dzięki
10 mar 23:33
ICSP:
Podstawienie uniwersalne.
11 mar 09:38
J:
dt
dt
lub: tgx = t , x = arctgt , dx =
... = ∫
t
2
+1
(5t+2)(t
2
+1)
11 mar 10:02