Powie ktoś jak to zrobić,Opisze dokładnie ? Proooszę
Kamillo: 11−cosα+11+cosα=2sin2α
10 mar 23:10
Kamillo: Prooszę o pomoc
10 mar 23:16
5-latek: Lewa strona wspolny mianownik 1−cos2α
10 mar 23:20
Kamillo: 5−latek można dokładniej ? Proszęę
10 mar 23:23
5-latek: (1−cosx)(1+cosx)=1−cos
2x
| 1+cosx+(1−cosx) | |
| = dalej Ty |
| 1−cos2x | |
A czemu jest rowne 1−cos
2x to juz powinienes wiedziec
10 mar 23:30
Kamillo: ok rozumiem a jak to wychodzi że 1−cos2/1−cos=1+cosx
10 mar 23:43
Kamillo: tzn wiem że tak powinno wyjść ale nie wiem jak to obliczyć
10 mar 23:47