aa
Hugo: Rachunek Prawdopodobieństwa
Na n kartkach wypisane są liczby naturalne od 1 do n:
a. Wyznaczyć zbiór wszystkich możliwych zdarzeń elementarnych w doświadczeniu
polegającym na losowaniu w sposób przypadkowy
− jednej kartki
− dwóch kartek
:((?
Wyznaczyć zbiór wszystkich możliwych zdarzeń elementarnych.. czyli P(A)?
do 1)
Ω = n
A = 1
P(A) = 1/n
a jak z b

?
2/n raczej nie
10 mar 23:06
Qulka: a odkładamy kartkę po losowaniu czy nie

ważne w jakiej kolejności wybieramy?
10 mar 23:16
Qulka:
a w pierwszym zbiór był n
P(A) liczymy jak mamy jakieś dodatkowe warunki
10 mar 23:18
Qulka: Wyznaczyć zbiór wszystkich możliwych zdarzeń elementarnych.. czyli Ω
10 mar 23:18
kyrtap: Hugo nie zawracaj ludziom głowy
10 mar 23:27