funkcje
mikejjla: | | |x|−3 | |
Witam serdecznie  . Treść zadania brzmi: Narysuj wykres funkcji f(x)= |
| . Dla |
| | |x|−2 | |
jakich wartości b prosta y=x+b ma z wykresem funkcji f dwa punkty wspólne? Z narysowaniem
wykresu jakoś sobie poradziłam, ale prosiłabym o pomoc w rozwiązaniu drugiej części zadania.
10 mar 20:02
Tadeusz:

prosta ma a=1 i rysunek dla różnego b
10 mar 20:19
mikejjla: już nie musisz się męczyć, jakoś dałam radę zrobić sama
10 mar 20:23
mikejjla: Ale dziękuję za chęci i zapraszam następnym razem
10 mar 20:23