?
| 2x+5 | ||
1) ∫ | dx | |
| √9x2+6x+2 |
| 4−3x | ||
2) ∫ | dx | |
| 3x2+6x+18 |
| 1−tgx | ||
3)∫ | dx | |
| 1+tgx |
| x2 | ||
4)∫ | dx | |
| √1+3x3 |
| √x | ||
5)∫ | dx | |
| √2x+3 |
| dx | ||
7)∫ | ||
| x(x3+1) |
| 1−x | 1 | |||
8)∫√ | * | dx | ||
| 1+x | x |
| dx | ||
9)∫ | ||
| sin2xcos2x |
| dx | ||
10)∫ | ||
| 1+tgx |
| cosx | ||
11)∫ | dx | |
| (1−cosx)2 |
| arctgx | ||
13)∫ | dx | |
| x |
| dx | ||
14)∫ | ||
| cosxsin2x |
| x3−1 | ||
16)∫ | ||
| √x2+1 |
| √1+cosx | ||
17)∫ | ||
| sinx |
| √x+1+1 | ||
18)∫ | ||
| √x+1−1 |
| dx | ||
19)∫ | ||
| 1+√x+2 |
| dt | t3 | |||
15) t = tgx , | = dx .... = ∫ | dt | ||
| t2+1 | t2 +1 |
| dt | t3 | |||
15) t = tgx , | = dx .... = ∫ | dt | ||
| t2+1 | t2 +1 |
| sin2x + cos2x | 1 | 1 | ||||
9) = ∫ | dx = ∫ | dx + ∫ | dx | |||
| sin2xcos2x | cos2x | sin2x |
| 2t2 | ||
6) t = √ex −1 , t2 = ex − 1 , ex = t2 +1 , 2tdt = ex .... = ∫ | dt | |
| t2 + 1 |
| cosx − sinx | ||
3) = ∫ | dx = lnIsinx + cosxI + C | |
| sinx + cosx |
za każdy pod punkt serdeczne dziękuję. : ))
| sin2x + cos2x | 1 | cosx | ||||
14) ..... = ∫ | dx = ∫ | + ∫ | dx .... | |||
| cosxsin2x | cosx | sin2x |
| t3 | −2(√1− ex)3 | |||
∫ex√1− exdx = ∫t * (−2tdt) = −2 ∫ t2dt = −2 | + C = | + C | ||
| 3 | 3 |
| t | ||
19) t = √x+2 , t2 = x + 2 , 2tdt = dx .... = 2∫ | dt | |
| t + 1 |
| 2x+5 | ||
∫ | dx | |
| √9x2+6x+2 |
| 1 | 18x+45 | ||
∫ | dx | ||
| 9 | √9x2+6x+2 |
| 1 | 18x+6 + 39 | ||
∫ | dx | ||
| 9 | √9x2+6x+2 |
| 1 | 18x+6 | 1 | 39 | ||||
∫ | dx + ∫ | ∫ | dx | ||||
| 9 | √9x2+6x+2 | 9 | √9x2+6x+2 |
| 1 | dt | 1 | 2 | ||||
∫ | dx = | * 2* √t + C = | *√9x2 + 6x + 2 + C | ||||
| 9 | √t | 9 | 9 |
| 1 | 39 | 39 | 1 | ||||
∫ | dx = | ∫ | dx | ||||
| 9 | √9x2+6x+2 | 9 | √9x2+6x+2 |
9(x+1)2 + 1
t = x+1
| 39 | 1 | ||
∫ | dx | ||
| 81 | √(t)2 + 12 |
| 39 | |
arctg(x+1) + C | |
| 81 |
| 2 | 39 | ||
*√9x2 + 6x + 2 + | arctg(x+1) + C dobrze ? | ||
| 9 | 81 |
?
| 1 | ||
tak w ogóle to z całki ∫ | nie wychodzi arctg czegoś | |
| √t2+ 12 |
Gapa
Za 10 min wracam
dz !
kyrtap masz jakąś fajną?
Dostaliśmy możliwość uczęszczania na zajęcia z analizy 1 i zdania egzaminu.
Nieskromnie pochwale się że 5+
. Ale tam były same pierdoły.
Teraz fizyka i C++, to będzie jazda
| 1 | ||
ile to jest całka z | ;x? bez 2 | |
| cosx |
| x | ||
t = tg | ||
| 2 |
| 1−t2 | ||
cosx | ||
| 1+t2 |
| 2dt | ||
dx = | ||
| 1+t2 |
| 1 | 1 | 2dt | 1+t2 | 2dt | ||||||||||
∫ | dx = ∫ | dt = ∫ | dt = | |||||||||||
| cosx |
| 1+t2 | 1−t2 | 1+t2 |
| 2dt | 1 | |||
∫ | = 2∫ | dt a teraz to sprawa prosta ![]() | ||
| 1−t2 | 1−t2 |

ok dz
?
2,3,4,5,7,8,10,11,12,13,16,17,18
4,5,7,8,10,11,12,16,17,18
4.) jak mam pierwiastek calego wyrazenia to jak
calosc jako t?
5,7,8,10,11,12,16,17,18 *