:)
Agnes1993: .W urnie jest 5 kul bialych, 8 zielonych i n niebieskich. Prawdopodobienstwo wylosowania kuli
zielonej lub niebieskiej jest rowne 3/4(trzy czwartej) wyznacz liczbe n.
10 mar 18:53
Janek191::
| | n | | n | | 3 | |
P( N ) = |
| = |
| = |
| |
| | 5 + 8 + n | | 13 + n | | 4 | |
Dokończ:
10 mar 18:57
10 mar 18:58
J:
zieloneje
lub niebieskiej
10 mar 18:59
Janek191::
Źle przeczytałem
10 mar 18:59
J:
| | 3 | | 8 + n | |
ja też .... |
| = |
| |
| | 4 | | 15 + n | |
10 mar 19:04
Janek191::
W mianowniku
13 + n
10 mar 19:08
J:
idę spać
10 mar 19:10
Agnes1993: A co ty tez ? nie bardzo wim gdzie dodac te 2 ostatnie

co napisales?
10 mar 20:49