matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obie wysokości równoległoboku
Aga :
Oblicz obie wysokości równoległoboku ABCD wiedząc, że IABI=6,IADI=4, Ikąt ABCI=120
0
28 lis 19:37
Godzio:
h
sin60=
4
√
3
*4=h
2
2
√
3
=h
h
1
sin60=
6
3
√
3
=h
1
28 lis 20:11