Znajdź najmniejszą wartość funkcji f(x)=log(4x-x^2).
Natalia28: Znajdź najmniejszą wartość funkcji f(x)=log(4x−x2).
10 mar 16:04
Qulka: −∞
10 mar 16:07
MQ: Czyli nie ma, bo zawsze znajdziesz takie x, dla którego wartość funkcji będzie mniejsza od
wartości dla dowolnie wybranego innego x z dziedziny.
10 mar 16:12
Natalia28: to jest zadanie z repetytorium i tam niestety w odpowiedziach jest y=−4
10 mar 16:15
Janek191::
To źle przepisałaś treść zadania

Jaka jest podstawa logarytmu ?
10 mar 16:18
Natalia28: dobrze przepisałam
10 mar 16:22
uliczny druid: potwierdzam dobrze jest przepisane,w odpowiedziach y=−4
10 mar 16:42
J:
Nie ma minimum
10 mar 16:56