Jakim cudem log2/log1,05=14,2?
Gość: Jakim cudem log2/log1,05=14,2?
10 mar 12:15
5-latek: Zaden cud . Wynika to z dzialan na logarytmach
10 mar 12:18
J:
| | 0,30103 | |
bo: |
| = 14,2067 |
| | 0,21189 | |
10 mar 12:20
Gość: nie wiedziałam za bardzo jak to rozwiązać a nie pomyślałam żeby po prostu obliczyć. Dziekuje
10 mar 12:22
J:
w mianowniku ma być: 0,021189
10 mar 12:23
5-latek: | | 5 | | 105 | |
log1,05= log1+ |
| = log |
| = log105−log100= |
| | 100 | | 100 | |
10 mar 12:30
J:
| | 200 | |
a: log2 = log |
| = log200 − log10 ....  |
| | 100 | |
10 mar 12:37
Gość: Dzięki
10 mar 12:48
Odpowiedzi na debilne pytania: a jak inaczej można było to rozwiązać ? bez obliczeń

chyba, że do wróżki albo...
wrzucić tutaj na forum i masz
10 mar 13:12
szok:
Słuszna uwaga

Zaraz Panowie
J i J123 podadzą gotowce
10 mar 13:14