ktos pomoze ?:)
jacek : grupe uczniow ustawiono w dwu szeregu :w pierwszym szeregu ustawiono 8 osob a w drugim 10
jakie jest prawdopodobienstwo ze dwie losowo wybrane osoby stoja w tym samym szeregu i kolo
siebie
9 mar 23:22
jacek : haloooo proszzeee
10 mar 16:19
Bella: masz może odpowiedź do tego? wychodzi mi
16153 ale nie chcę pisać rozwiązania jeśli ma się
okazać złe
14 mar 09:06
Janek191:
| | | | 18 ! | | 17*18 | |
I Ω I = | = |
| = |
| = 153 |
| | | 2*16 ! | | 2 | |
I A I = 0,5*(2*7 + 2*9) = 16
14 mar 10:47