matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
frg
anka:
dana jest funkcja kwadratowa f(x)=ax
2
+bx+c do wykresu tej funkcji nalezy punkt A=(−1,−13) a jej wartosc najwieksza jest rowna 2 dla x=4 . wyznacz wspolczynnik a,b,c.
28 lis 19:08
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/forum/28348.html
28 lis 19:16