bardzo prosze o pomoc
ADII: ROZWIĄŻ RÓWNANIA
A) LOG2(2x+3)=2
B) LOGx4=2
9 mar 22:29
Benny: z własności logarytmów
logab=c
ac=b
9 mar 22:30
Janek191::
a) log2 ( 2x + 3) = 2 ⇔ 2 x + 3 = 22 ⇔ 2 x = 4 − 3 ⇔ 2 x = 1 ⇔ x = 0,5
10 mar 08:51
ADII: PROSZĘ O POMOC
LOGx4=2
11 mar 19:55
J:
⇔ x2 = 4 ⇔ x2 = 22 ⇔ x = 2
11 mar 19:57
ADII: BARDZO PROSZE O POMOC W ROZWIĄZANIU ZADAŃ
ZAD 1 ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ
√5(X+5)>5(2+X)+3√5 PODAJ NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ CAŁKOWITĄ SPEŁNIAJĄCĄ TĘ NIERÓWNOŚĆ
ZAD 2 WYZNACZ a i b oraz c wiedząc ,że
W(x)=x4+1/3x3−ax2−bx+c
W(−1)=9 , W(0)=−3 , W (3)=6
11 mar 20:06
ADII: BARDZO PROSZE O POMOC W ROZWIĄZANIU ZADAŃ
ZAD 1 ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ
√5(X+5)>5(2+X)+3√5 PODAJ NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ CAŁKOWITĄ SPEŁNIAJĄCĄ TĘ NIERÓWNOŚĆ
ZAD 2 WYZNACZ a i b oraz c wiedząc ,że
W(x)=x4+1/3x3−ax2−bx+c
W(−1)=9 , W(0)=−3 , W (3)=6
11 mar 20:06
ADII: BARDZO PROSZE O POMOC W ROZWIĄZANIU ZADAŃ
ZAD 1 ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ
√5(X+5)>5(2+X)+3√5 PODAJ NAJWIĘKSZĄ LICZBĘ CAŁKOWITĄ SPEŁNIAJĄCĄ TĘ NIERÓWNOŚĆ
ZAD 2 WYZNACZ a i b oraz c wiedząc ,że
W(x)=x4+1/3x3−ax2−bx+c
W(−1)=9 , W(0)=−3 , W (3)=6
11 mar 20:06