analiza wektorowa
kyrtap: Qulka ?
9 mar 22:10
kyrtap:
9 mar 22:30
Qulka: niom
9 mar 22:33
kyrtap: jakbym podesłał jutro kilka zadań odnośnie analizy wektorowej zerknęła byś czy dobrze
zrobione?
9 mar 22:39
Qulka: oczywiście że popatrzę

czy na 100% będę w stanie przeanalizować to w ciemno nie obiecuję

są rzeczy których zapomniałam
9 mar 22:41
kyrtap: głównie to całki zorientowane i niezorientowane
9 mar 22:42
kyrtap: Qulka mam jedno dzisiaj zadanie abyś mi je omówiła, w sensie chodzi mi o tą parametryzację:
Napisać parametryzacje łuków dla każdego z kierunków przebiegu tutaj podpunkt:
a) część na które prosta x = −4 i dzieli okrąg x2 + 2x + y2 − 4y = 7
9 mar 23:23
kyrtap: bez "i"
9 mar 23:23
Qulka:
9 mar 23:31
kyrtap: a skąd wiesz jak policzyć ten kącik?
9 mar 23:39
Qulka: cos α = 3/√12
cały = 2α
9 mar 23:43
kyrtap: | | 3 | |
nie czaję skąd cosα = |
| ? |
| | √12 | |
9 mar 23:46
Qulka:

promień to
√12 a od x= −1 do x= −4 jest równo 3
9 mar 23:53
kyrtap: teraz czaję
10 mar 00:11
Qulka: i mam pisać dalej
10 mar 00:31
kyrtap: nie
10 mar 00:36
kyrtap: ale jedno jeszcze zadanie mam
10 mar 00:36
kyrtap: masz siłę jeszcze?
10 mar 00:36
Qulka: dawaj

na razie nie wymagały jakieś wielkiej inwencji poza paroma kreskami

i kółeczkiem
10 mar 00:37
kyrtap: Obliczyć pole części powierzchni walca parabolicznego y2 = 4(1−x) ograniczonego płaszczyznami
x = 0, z = 0 i powierzchnią z = |y|.
10 mar 00:38
Qulka:
10 mar 00:47
Qulka:
10 mar 00:51
Qulka: chyba nie będzie widać
10 mar 00:52
kyrtap: tylko z tego wynika że funkcja jest parzysta
10 mar 00:54
kyrtap: nie wiem co z tym że z = |y|
10 mar 00:54
Qulka: niom..możesz policzyć pół
10 mar 00:54
Qulka: z=|y| to ten płaski szpic..jak rozłożona książka gdzie grzbiet to oś x
10 mar 00:55
Qulka: y2 = 4(1−x)
10 mar 00:57
10 mar 00:57
kyrtap: hm trochę to dziwne muszę dać jakąś parametryzację ?
10 mar 01:20
Qulka: dziwne jest z=0, a nie obcięli go od góry .. od dołu obcina go moduł
10 mar 01:21
kyrtap: nie wiem jak to zadanie rozwalić
10 mar 01:29
Qulka: myślę nad nim co chwilę.. albo nad tym jak zmusić wolframa by to namalował
10 mar 02:04
10 mar 02:12
Qulka: a nie to oś x

wyobraźnię trzeba mieć bez wersji pro
10 mar 02:16
Qulka:
10 mar 02:18
Qulka: chyba muszę przypomnieć sobie całki wielokrotne
10 mar 02:37