Napisz program, który dla zadanej liczby wypisze jej wartość bezwzględną.
licealistka: program warbez;
var T: array[−100..100] of longint;
i,n: longint;
begin
for i:=1 to 201 do
read (T[i]);
n:=abs (T[i]);
writeln (n);
end.
Czy moglby mi ktos wskazac blad lub na niego nakierowac?
9 mar 18:21
licealistka: Wejście
Na wejściu znajduje się jedna liczba całkowita x (−100<=x<=100).
Wyjście
Na wyjściu powinna znajdować się jedna liczba całkowita oznaczająca wartość bezwzględną z x.
9 mar 18:25
licealistka: program warbez;
var T: array[−100..100] of longint;
x,n: longint;
begin
begin
readln (x);
for x:=1 to 201 do
read (T[x]);
n:=abs (T[x]);
end;
writeln (n);
end.
moja ostatnia wersja
9 mar 18:36
PW: Nie bardzo wiadomo po co deklarujesz tablicę, skoro na wejściu ma być jedna liczba i na
wyjściu też. Zamiast tego powinno być sprawdzenie, czy wczytana z klawiatury liczba pochodzi z
przedziału <−100, 100> i jest całkowita.
9 mar 19:02