| 1 | ||
cos2x= | /√
| |
| 2 |
| √2 | ||
cosx= | (odrazu usunąłem niewymierność)
| |
| 2 |
| √2 | ||
cosx= | ||
| 2 |
| π | π | |||
x= | + 2kπ v x=− | + 2kπ
| ||
| 4 | 4 |
| 2sinx−2sinx | ||
t1= | =0
| |
| 4 |
| 2sinx+2sinx | ||
t2= | =sinx
| |
| 4 |
| π | π | |||
x= | +2kπ v x=− | +2kπ
| ||
| 2 | 2 |
| √2 | ||
cosx= | ||
| 2 |
| π | π | |||
x= | +2kπ v x=− | +2kπ
| ||
| 4 | 4 |
| 1 | √2 | |||
cosx = √12= | = | |||
| √2 | 2 |
| 1 | √2 | |||
cosx = −√12=− | = − | |||
| √2 | 2 |
| π | π | |||
x = | +2kπ lub x=− | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| 3π | 3π | |||
x = | +2kπ lub x=− | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| π | π | |||
x= | +2kπ lub x=− | +2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | 5π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | 4π+π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | π | 4π | ||||
x= | +2kπ lub x= | + | +2kπ ⇔ | |||
| 4 | 4 | 4 |
| π | π | |||
x= | +2kπ lub x= | +π+2kπ ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | π | |||
x= | +2kπ lub x= | +(2k+1)π ⇔ | ||
| 4 | 4 |
| π | ||
x = | + kπ | |
| 4 |
| π | π | |||
odp: x=± | +2kπ lub x = | + kπ | ||
| 2 | 4 |
| π | ||
dlaczego x= | +2kπ | |
| 2 |
| 1 | ||
cos2x= | ||
| 2 |
| √2 | √2 | |||
cosx= | v cosx=− | |||
| 2 | 2 |
| √2 | ||
cosx= | ||
| 2 |
| π | π | |||
x= | +2kπ v x=− | +2kπ
| ||
| 4 | 4 |
| √2 | ||
cosx=− | ||
| 2 |
| 3π | 3π | |||
x= | +2kπ v x=− | +2kπ
| ||
| 4 | 4 |