Określ dziedzinę i podaj miejsca zerowe funkcji
Lili: Ogólnie zadanie rozwiązałam, ale nie wiem czy w ogóle dobrze myślę
w mianowniku była funkcja kwadratowa, obliczyłam wyszło 0
x
1=x
2= −
−62*1= 3 , prawda?
pytanie tyczy się postaci kanonicznej wyjdzie tak?−−−> f(x) = (x−3)(x−3)

jeśli chodzi o zadanie wiem o chodzi tylko wole się upewnić czy dobrze myślę,(i wiem te dwa
obliczenia są banalne)
9 mar 16:23
PW: ale nie wiem czy w ogóle dobrze myślę
w mianowniku była funkcja kwadratowa, obliczyłam wyszło 0.
Może i dobrze myślisz, ale to co opowiadasz ...
Przyjmijmy jednak zasadę, że podajemy pełną treść zadania. Jeśli je rozwiązałaś i chcesz się
tylko upewnić co do jakiegoś szczegółu − odpowiemy. Do tego co napisałaś nie umiem się
odnieść.
9 mar 16:39