Szereg Wyraz ogólny!!!
Szereg: Mając sumy częściową znaleźć wyraz ogólny szeregu:
Robiłem tak:
a
n=S
n−S
n−1
| | n+1 | | n | | −1 | |
an= |
| − |
| = |
| |
| | n | | n−1 | | n(n−1) | |
W odpowiedzi jest:
Nie wiem skąd to się wzięło?
9 mar 15:08
Odpowiedzi na debilne pytania: bo szereg to nie ciąg
9 mar 15:15
Szereg: Ja nie skończyłem zapisać swoich obliczeń:
Tam jeszcze ma być:
| | 1 | |
∑1+ |
| To jest mój wynik a odp jest inna? |
| | n | |
9 mar 15:28
Szereg: już wszystko wiem temat zamknięty
9 mar 15:29
QWERTY: mam problem z tym samym zadaniem proszę o wyjaśnienie
9 mar 16:37
Odpowiedzi na debilne pytania: to niech ci szereg wyjaśni
10 mar 10:59