Oblicz objętość stożka, którego tworząca ma długość 4 i tworzy z płaszczyzną pod
martyyna: Oblicz objętość stożka, którego tworząca ma długość 4 i tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 45o
9 mar 14:40
Janek191::
9 mar 14:55
Dziadek Mróz:

4 = r
√2
r = 2
√2
H = r = 2
√2
P
p = πr
2 = π(2
√2)
2 = 8π
| | 1 | | 1 | | 16√2 | |
V = |
| Pp * H = |
| * 8π * 2√2 = |
| π |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
9 mar 15:03
Janek191::
h = r
r
√2 = 4 / :
√2
r = 2
√2
h = 2
√2
Podstaw do wzoru i oblicz:
9 mar 15:04
Odpowiedzi na debilne pytania: 
chłopaki prawie się wyrobiliście w kwadrans

może to forum dostanie milion $ tak jak zadane
9 mar 15:12
Prawilny:
Może Ty dostaniesz mózg ale wątpliwe...
9 mar 15:14
Odpowiedzi na debilne pytania: ja swój mózg bardzo szanuję i konserwuję w przeciwieństwie do stad tutejszych tubylców
odmóżdżonych totalnie
9 mar 15:19