dasda
qqkqk;q: Pytanie odnoście matematyki.
Kiedy liczmmy rozwiązania funkcji kwadratowej to robimy to w taki sposób:
x=2 ∨ x =1 ,
bo chodzi o to żeby (x−2)(x−1)=0
ale czy kiedy liczmy założenia czyli (x−2)(x−1)≠0
to nie powinniśmy użyć takiego zapisu?
x=2 ∧ x=1?
Dziękuję za odpowiedź.
9 mar 14:32
J:
tak , wtedy jest "i" ( koninkcja − oba warunki jednocześnie)
9 mar 14:33
qqkqk;q: Dziękuję
9 mar 14:35
pigor: ..., gratuluję istotnego pytania i ...

poprawnej danej sobie odpowiedzi, tak trzymaj
9 mar 15:42