oblicz granicę krok po kroku
Marcin: Oblicz granicę krok po kroku. x−1/x√x
1)x zmierza do 0
2)x zmierza do nieskończoności
9 mar 08:52
Janek191::
Napisz to porządnie
| | 1 | | x − 1 | |
f(x) = x − |
| czy f(x) = |
| ? |
| | x √x | | x√x | |
9 mar 09:42
Marcin: to drugie
9 mar 09:44
Janek191::
| | x − 1 | | 0 − 1 | |
lim |
| = |
| = − ∞ |
| | x √x | | 0 | |
x→0
9 mar 09:49
Janek191::
| | x − 1 | | 1 | | 1 | |
lim |
| = lim ( |
| − |
| ) = 0 − 0 = 0 |
| | x √x | | √x | | x√x | |
x→
∞
9 mar 09:53
Marcin: ok, dzięki wielkie
9 mar 09:54
Janek191::
9 mar 09:55
Janek191::
Wykres f − bez tej skośnej półprostej
9 mar 09:56
Janek191::
Wykres f − bez tej skośnej półprostej
9 mar 09:56