funkcje
Kot Behamot: Jak to rozwiązać?Trzeba podać dziedzinę i miejsce zerowe.
8 mar 22:46
Metis: Kot nie czekaj na gotowca...
Wrzuciłeś już dużo przykładów, z którymi Ci pomogliśmy, zasada w każdym z twoich przykładów
jest ta sama...
8 mar 22:48
AcidRock: Dziedzina:
|x| + 4 ≠ 0
Miejsca zerowe:
f(x) = 0
W taki sposób należy rozwiązać.
8 mar 22:48
Janek191::
D = ℛ
f(x) = 0 ⇔ x2 − 16 = 0 ⇔ x = − 4 lub x = 4
8 mar 22:48
Eta:
D=R bo |x|+4≠0 dla każdego x∊R
f(x)=0 ⇔ x2−16=0 ⇔ x=4 v x= −4
8 mar 22:49
5-latek: Df=R
miejsca zerowe x2−16=0
8 mar 22:49
Eta: ℛℛℛ
8 mar 22:50
Metis: Ja tu się wywodzę , a wy co
8 mar 22:50
5-latek: Cóz za wysyp rozwiązań
8 mar 22:50
Eta:
8 mar 22:50
Kot Behamot: Dzięki.

Zastanawiał mnie moduł, ale już wiem jak to zrobić.
x
2−16≠0 i x+4>x+4
x≠4 lub x>−4
D=(−4:4)
Miejsce zerowego nie ma.
8 mar 22:57
5-latek: Widac ze koty sie teraz marcuja

A cóż to za herezje wypisujesz
8 mar 23:26