3x+1 | 4x | ||
+ | = zauwaz ze wspolny mianownik to 2(x+1) wiec | ||
x+1 | 2(x+1) |
2(3x+1) | 4x | |||
+ | = dalej Ty i nie zapomnuj o zalozeniach co do mianownikow | |||
2(x+1) | 2(x+1) |
2(3x + 1) | 4x(x + 1) | 6x + 2 + 4x2 + 4x | ||||
= | + | = | = | |||
2(x + 1) | 2(x + 1) | 2x + 2 |
4x2+10x+2 | ||
2x+2 |
6x+2+4x | 10x+2 | |||
= | = | |||
2(x+1) | 2x+2 |
2(5x+1) | 5x+1 | |||
= | = | |||
2(x+1) | x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |