1 | 1 | 1 | ||||
a1 + a1 q + a1 q2 = | + | + | / * q2 | |||
a1 | a1 q | a1 q2 |
16 | ||
a6 = a1 q5 = 16 ⇒ a1 = | ||
q5 |
1 | ||
a1 q2 + a1 q3 + a1 q4 = | *( q2 + q + 1) | |
a1 |
16 | q5 | ||
*( q2 + q3 + q4) = | *( q2 + q + 1) | ||
q5 | 16 |
16 + 16 q + 16 q2 | q7 + q6 + q8 | ||
= | ; mnożymy na krzyż | ||
q3 | 16 |
16 | 16 | 1 | ||||
a1 = | = | = | ||||
25 | 32 | 2 |
1 | ||
a2 = | * 2 = 1 | |
2 |
1 | ||
a3 = | *4 = 2 | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
a1 + a1 q + a1 q2 = | + | + | / * q2 | |||
a1 | a1 q | a1 q2 |
16 | ||
a6 = a1 q5 = 16 ⇒ a1 = | ||
q5 |
1 | ||
a1 q2 + a1 q3 + a1 q4 = | *( q2 + q + 1) | |
a1 |
16 | q5 | ||
*( q2 + q3 + q4) = | *( q2 + q + 1) | ||
q5 | 16 |
16 + 16 q + 16 q2 | q7 + q6 + q8 | ||
= | ; mnożymy na krzyż | ||
q3 | 16 |
16 | 16 | 1 | ||||
a1 = | = | = | ||||
25 | 32 | 2 |
1 | ||
a2 = | * 2 = 1 | |
2 |
1 | ||
a3 = | *4 = 2 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |