matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkk:
6. (2 pkt) Udowodnij, że wykresy funkcji f(x) = − 6 x oraz g(x) = 2 x + 4 przecinają się w punkcie o dodatniej rzędnej
8 mar 20:45
5-latek:
8 mar 20:58
5-latek:
przecinaja sie tylko wykresy y=2 i y=x+4
8 mar 21:08