Potrzebuje Pomocy :)
Kasia: Rozwiąż: Log2(log3(2−x))=1
8 mar 20:04
Kasia: Pomożecie

?
8 mar 20:40
Kasia: Pomóżcie prosze
8 mar 20:48
5-latek: Po wyznaczeniu dziedziny (bo latwa do wyznaczenia zastosuj definicje logarytmu czyli logab=c
to ac=b
8 mar 20:52
Kasia: Zał: 2−x>0
−x>−2 /*(−1)
x<2
Zastodowałam definicje logarytmu i wyszło: log
23
1=2−x
nie wiem co dalej
8 mar 20:56
5-latek: Jesli ac=b to powinno sie zapisac log3(2−x)= 21 bo b=log3(2−x) to log3(2−x)=2 i
znowu definicja logarytmu czyli 32= 2−x
8 mar 21:02
Kasia: hmmmm, nie mam pomysłu co dalej z tym zrobić. Może jakas podpowiedź ?
8 mar 21:15
qulka:
Log2(log3(2−x))=1
log3(2−x))=21=2
2−x=32=9
x=−7
8 mar 21:17
Kasia: Dziękuje. Źle zrozumiałam podpowiedź 5−latka

Jeszcze raz wielkie dzięki
8 mar 21:19