1 | 1 | 1 | ||||
Udowodnij,że liczby | , | , | tworzą ciąg | |||
log23 | log63 | log183 |
2 | 1 | 1 | |||
= | + | ||||
log63 | log23 | log183 |
1 | 1 | log218 | ||||||||||||
= | = | = | ||||||||||||
log183 |
| log23 |
log2(2*9) | log22 + log29 | 1 + log2(3*3) | ||||
= | = | = | ||||
log23 | log23 | log23 |
1 + log23 + log23 | 1 + 2log23 | |||
= | ||||
log23 | log23 |
1 | 1 + 2log23 | 2 + 2log23 | |||
+ | = | ||||
log23 | log23 | log23 |
2 | 2 | log2(2*3) | ||||||||||||
= | = 2 * | = | ||||||||||||
log63 |
| log23 |
1 + log23 | 2 + 2log23 | |||
2 * | = | |||
log23 | log23 |
1 | |
= logba | |
logab |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |