zad
deezzyyy : 1. cena wymurowania pierwszego metra komina to 540 zł . każdy następny metr jest droższy o 90
zł .zatem koszt wybudowania komina o wysokości 20 m jest równy : odp. 27 900 zł
2. liczby 3x , x2, x2+2x sa kolejnymi wyrazami c. a. gdy ? odp. x=0 lub x= 5
3. c.a . określony wzorem bn =5−4n /2 jest ? odp. malejący .
28 lis 16:29
Daredevil: eee... Gościu o co ci chodzi

Tu sie daje zadania doi rozwiązania ale sie nie podaje ich
rozwiązania od razu...
28 lis 16:33
deezzyyy : yyy .... jaki gościu ? podaje odpowiedź gdyż jest to zadanie abcd ...

i mam odpowiedzi ..,.
ale nie potrafię tego zrobić
28 lis 16:39
28 lis 16:47
kaz: x2−3x=x2+2x−x2
28 lis 16:51
28 lis 16:54
deezzyyy : ok mam pytanie do 2 zapisu ... co mam z nim zrobic ?
28 lis 16:56
kaz: rozwiązać równanie
28 lis 16:58
deezzyyy : to równanie jest dziwne ... chyba , że ja je źle robie
28 lis 17:05
deezzyyy : ok wyszło mi 5 ...
28 lis 17:06
kaz: x2−5x=0
x(x−5)=0
x=0⋁x=5
28 lis 17:11