matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odwrotność
Marta:
połową odwrotności sześcianu liczby 16
1
3 jest a) 2
1
57 b) 4
7
8 c) 1 / 8
5
2
d) 1 / 2
1
5
7
8 mar 18:10
prosta:
(16
13
)
3
=16
39
=2{156)
1
odwrotność sześcianu:
2
156
1
1
1
połowa tej liczby:
*
=
2
2
156
2
157
8 mar 18:28