matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
ja123468:
hej, jak znalezc miejsce zerowe funkcji: f(t)=4t
3
−1=0 z góry dzięki.
8 mar 16:59
Janek191::
1
1
f(t ) = 0 ⇔ 4 t
3
− 1 = 0 ⇔ 4 t
3
= 1 ⇔ t
3
=
⇔ t =
4
3
√
4
8 mar 17:09