matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
Keop:
Rozwiązać: y'x−y
2
−y=0 obliczałem i wyszło mi w końcu ln|
y−1
y
|=ln|x|+C {y−1}{y}=C*|x| y=C|x|y+1
1
C|x|
y=
a w odp jest y=
co zrobiłem źle?
1−C|x|
1−C|x|
8 mar 14:23
Keop:
8 mar 14:45
Keop:
?
8 mar 14:45
Keop:
?
8 mar 14:45