matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg geom - problem
mono:
3
2
Mam takie zadanko: W ciągu geom. a
3
=
i a
2
=
. Iloraz to:
4
9
a
3
Wychodzi mi
= q
a
2
3
9
27
q =
*
=
4
2
8
9
3
2
a w zbiorze mam do wyboru albo:
, −2, −
lub
, coś źle robię
?
2
4
3
8 mar 09:38
Raf131:
wszystko dobrze
8 mar 10:04
mono:
to w odpowiedziach musi być błąd
8 mar 10:15