matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Kinga:
wyznacz wzór funkcji liniowej której wykres jest prostopadły do wykresu funkcji f(x)=−2x+4 i przechodzi przez punkt A=(6,−2)
28 lis 14:54
Godzio:
prostopadły to "a" jest odwrotne i przeciwne
1
a=
A(6,−2)
2
1
−2=
*6+b
2
−2=3+b b=−5
1
y=
x−5
2
28 lis 14:59