matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to jest U{p{2}^{14} * (-8)^{11}}{4^/{19/}}
D:
√
2
14
* (−8)
11
Ile to jest
4
19
Krok po kroku obliczenia
7 mar 23:43
Qulka:
2
7
•(−2)
3
3
= −2
2
= −4
2
38
7 mar 23:47
PW:
√
2
= 2
1/2
√
2
14
= (2
1/2
)
14
= 2
(1/2)·14
= 2
7
Więcej nie podpowiem, bo mnie te kroki zmęczyły.
7 mar 23:49