matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Kinga:
wyznacz współczynnik c funkcji kwadratowej y=x
2
+6x+c
2
jesli wiadomo ze ma ona dokładnie jedno miejsce zerowe
28 lis 14:38
Godzio:
Δ=0 Δ=b
2
−4ac 0=36−4c −36=−4c c=9
28 lis 14:39