matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
prara:
Naszkicuj wykres funkcji wyznaczający y z równania xy−7=2x−2y i wyznacz zbiór rozwiązań nierówności 0 ≤ f(x) < 1
7 mar 20:07
5-latek:
xy+2y=2x+7 y(x+2)=2x+7
2x+7
y=
x+2
7 mar 20:11