zbieżność
kyrtap: | | 1 | | 1 | |
Prawdą jest dla "małych" x gdzie f(x) = |
| i g(x) = |
| że |
| | √16 − x4 | | √1−x2 | |
f(x) ≤ g(x) ?
7 mar 17:26
kyrtap: chyba prawda
7 mar 17:36
Dziadek Mróz:
f(x)
g(x)
x ∊ (−1, 1)
7 mar 17:47
Dziadek Mróz:
kyrtap, znalazłem dobre narzędzie do streamowania na moim Ubunciaku. Jak co to możemy startować
i ewentualnie na TS3 gadać
7 mar 17:48
Dziadek Mróz:
A nie, zielone kółeczka są przy −2 i 2 na poziomie y = 1
7 mar 17:51
kyrtap: ok
7 mar 17:51
kyrtap: powiem Ci dziadku że już trochę kumam tych schematów muszę jeszcze opanować te z macierzami bo
na pewno będzie na kole
7 mar 17:53
Dziadek Mróz:
7 mar 17:54
kyrtap: czyli dobrze zrobiłem
7 mar 17:55
Dziadek Mróz:
To jak w programowaniu obchodzimy albo:
1. po wierszach i kolumnach
2. po kolumnach i wierszach
Co do operacji to ja iloczyn wziąłem z wikipedii
7 mar 17:56
kyrtap: wiem wiem bo w programowaniu asdf mnie tego uczył tylko muszę wiedzieć jak to przelać na papier
7 mar 18:00