matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Kinga:
dana jest funkcja f(x)=(3m−1)x−7 wyznacz parametr m tak aby miejscem zerowym funkcji byla liczba x=−3
28 lis 14:26
Godzio:
Mz=−3 => funkcja przechodzi przez punkt (−3,0) 0=(3m−1)*(−3)−7 7=−9m+3 4=−9m
4
m=−
9
28 lis 14:32