matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
Przemek:
Jeśli mam 7
x
=64, to jak mogę obliczyć x?
28 lis 14:20
kaz:
log7
x
=log64 xlog7=log64
log64
x=
=log
7
64
log7
28 lis 14:25
Bogdan:
albo wręcz z definicji: 7
x
= 64 ⇒ x = log
7
64
28 lis 14:27