7 mar 15:33
Magik: nikt nic?
7 mar 16:36
Mila:
Nie mogę odczytać.
7 mar 16:59
Janek191::
@Mila
Kliknij na : podgląd obrazu
7 mar 17:03
prosta: w pierwszym : A ( na 98%)
7 mar 17:07
Magik: Dokładnie tak jak Janek 191 mówi

Niestety nie znam hostingów innych ,jak i za bardzo tego
działu,jakieś proste rzeczy okej ,ale nie to co dałem wyżej
7 mar 17:14
Magik: ktoś coś,reszte zna ? ⇒
7 mar 17:40
Magik: Mila pomożesz?
7 mar 18:29
Mila:
1) z0=(√3,√3)
A
2)
7 mar 18:32
prosta: 2. wydaje mi się, że jedyne sensowne to A
7 mar 18:41
Mila:
a) |7√7−z|≤4 ⇔
|z−7√7|≤4 koło , S=(7√7,0) r=4
Możesz to rozpisać, jeśli nie znasz interpretacji takigo zapisu.
z=x+iy
|x+iy−7√7|≤4
|(x−7√7)+iy|≤4
√(x−7√7)2+y2≤4 /2
(x−7√7)2+y2≤42
Jasne?
Czyli zbiór niepusty.
7 mar 18:42
Mila:

b) z
0=(1,−
√3)
| | 1 | | 1 | | 3π | |
cosα= |
| = |
| i α> |
| |
| | √12+√32 | | 2 | | 2 | |
nieprawdziwa nierówność
7 mar 18:52
prosta: 3. odp. A
7 mar 18:53
Mila:

c) nieprawdziwa nierówność
Jak mogłoby by być?
7 mar 18:58
Mila:
d) |z−πi|=−1+i
Zbiór pusty , wiesz dlaczego?
e) tak samo
7 mar 19:01
Magik: Wow,Mila jesteś wielka, dziękuję za pomoc, po narysowaniu i zobrazowaniu tego jest wszystko
jasne ,fakt w 2 a) to okrąg,nie zauważyłem tego
7 mar 19:02
prosta: 2d) 2e)
to miałoby jakiś sens gdyby po prawej stronie wystąpiła liczba rzeczywista....czy tak?
7 mar 19:06
Mila:
Tak.
7 mar 19:09
Magik: W ostatnim prawidłowa odp. to b)
7 mar 19:11
prosta: tak, racja
7 mar 19:20
Magik: Jeszcze mam takie:
1.Ile rozw ma równanie:
sprze z=z
2
z=0 i z=1 więc 2 rozwiązania tak?
7 mar 19:32
Mila:
ź=z
2
(x−iy)=(x+iy)
2, x,y∊R
x−iy=x
2+2xyi−y
2
x−iy=(x
2−y
2)+2xyi
x=x
2−y
2
2xy=y⇔ 2xy−y=0
y(2x−1)=0
| | 1 | |
y=0 lub x= |
| podstawiam do pierwszego |
| | 2 | |
x=x
2−0⇔x
2−x=0
x=0 lub x=1
(0,0) , (1,0)
lub
brak rozwiązań
odp
z=0 lub z=1
7 mar 20:00
Mila:
W ostatnim po podstawieniu do równania mam:
|e
2iφ+e
−2iφ|=1⇔
teraz znowu nie chcą się pokazać odpowiedzi .
7 mar 20:56