Marlena : Jeżeli zbiorem wartości funkcji f(x)=−2(x+1)
2+b jest przedział (−
∞;−1>, to:
A. f(x)=2x
B. f(x)=−2x
C. f(x)=−1/2x
D. f(x)= 1/2x
Proszę o dokładne wyjaśnienie. Z góry dziękuje
7 mar 15:18
Marlena : Oj przepraszam źle napisałam odpowiedzi:
A. b=0
B. b=1
C. b=−1
D. b=2
7 mar 15:23
J:
żadna odpowiedź nie jest właściwa
7 mar 15:23
J:
no to : b = −1
7 mar 15:23
Marlena : a czy mógłbyś wytłumaczyć mi to?
7 mar 15:24
J:
postać kanonicza: y=a(x − p)2 + q ,gdzie: q to współrzędna y wierzchołka paraboli,
tutaj: q = b = −1
7 mar 15:27
Marlena : noo tak

. Dziękuje Ci bardzo
7 mar 15:29