matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametr
lolo:
x+2
Wyznacz liczbę rozwiązań równania
=m w zależności od parameetru m.
x
2
+1
7 mar 14:07
J:
x + 2 = m(x
2
+ 1) ... i dyskusja w zależności od Δ ( przy m = 0 oraz m ≠ 0 )
7 mar 14:10