równania kwadratowe
paty: Rozwiąż równanie:
a)(x−3)(x−2)=(3−x)(x+2)
b)1−6x+9x2=(1−3x)(1+3x)
7 mar 12:58
J:
i gdzie leży problem ?
7 mar 12:59
paty: Nie wychodzi mi wynik,który jest w rozwiązaniach
7 mar 13:21
J:
pokaż jak liczysz przykład a
7 mar 13:23
paty: x2−2x−3x+6=3x+6−x2−2x
2x2−5x+6=x+6
2x2−4x=0
2x(x−2)=0
x1=0
x2=2
7 mar 14:15
J:
druga linijka źle
7 mar 14:18
paty: Czemu?w którym miejscu źle?
7 mar 14:24
J:
sorry ..źle trzecia linijka
x2 − 2x − 3x + 6 = 3x + 6 − x2 − 2x ⇔ x2 − 5x + 6 = −x2 + x + 6 ⇔ 2x2 −6x = 0
7 mar 14:29
J:
druga też była źle
7 mar 14:31
paty: Dzięki,nie zauważyłam że tu mam błąd
7 mar 14:32
paty: A drugi przykład?
7 mar 14:32
paty: Już nie trzeba,wiem co mam źle

dzięki za pomoc
7 mar 14:34