okresl zbiór wartosci
camte: f(x)=−x2+3x−1 gdy x należy <1;2>
policzyłam delte któa wyszła mi 5.
policzyłam q które wyszło mi 54
Czy zbiorem wartości będzie tutaj (−∞ 54)?
W odp mam (1;54)
7 mar 12:53
ICSP: f(1) = ?
f(2) = ?
f(xw) = ?
Zw : y ∊ [ min{xw ; 2 ; 1} , max(xw ; 2 ; 1)] oczywiście jeśli xw ∊ [1 , 2]. Jeśli xw ∉
[1,2] to nie bierzesz go pod uwagę.
7 mar 12:56
J:
ja bym nie liczył Δ , tylko policzył: f(1) oraz f(2)
7 mar 12:57
J:
i tak jak słusznie zauważył
ICSP , umiejscowił wierzchołek
7 mar 12:58
camte: to f(1)=1
f(2)=1
xw=32
i co teraz?
7 mar 13:00
7 mar 13:00
camte: aa chyba rozumiem. skoro wierzchołek nie miesci saie w przedziale to patrze na najmniejsza
wartosc tak?
7 mar 13:00
J:
policz: f(3/2)
7 mar 13:01
ICSP: Zw : y ∊ [ min{f(x
w) , f(1) , f(2)} , max{f(x
w) . f(1) , f(2)}]

Oczywiście notka o x
w taka sama.
7 mar 13:04