Rozkład
Klaudia: | | 1 | |
Rozkład na ułamki proste |
| |
| | (x2+21/2*x+1)*(x2−21/2*x+1) | |
7 mar 11:51
ICSP: | Ax + B | | Cx + D | |
| + |
| |
| x2 +√2x + 1 | | x2 − √2x + 1 | |
Zasada jest identyczna
7 mar 11:58
Klaudia: Zasadę znam ale na końcu w równaniach wychodzi mi sprzeczność.
A+C=0
21/2*A + B + 21/2*C + D = 0
A + 21/2*B + C + 21/2*D=0
B+D=1
7 mar 12:03
ICSP: a gdzie są minusy ?
7 mar 12:07
Klaudia: Jakie minusy?
7 mar 12:14
ICSP: (Ax + B)(x2 −√2x + 1) + (Cx + D)(x2 + √2x + 1) = 1
z wymnożenia dwóch pierwszych nawiasów dostaniemy dwa minusy których u ciebie nie ma.
7 mar 12:16