s | ||
V = | = x | |
t |
60 | km | |||
V1 = x = | ||||
t1 | h |
60 | km | |||
V2 = x + 3 = | ||||
t2 | h |
⎧ | V1 = 60/t = x | |
⎩ | V2 = 60/t − 1 = x + 3 |
60 | 60 | ||
= | + 3 | ||
t − 1 | t |
60 | 60 | ||
− | = 3 | ||
t − 1 | t |
60t | 60(t − 1) | ||
− | = 3 | ||
t(t − 1) | t(t − 1) |
−1 ± 9 | 1 ± 9 | |||
t1/2 = | = | |||
−2 | 2 |
10 | ||
t1 = | = 5 h | |
2 |
−8 | ||
t2 = | = −4 h → sprzeczność | |
2 |
60 | km | |||
V1 = x = | = 12 | |||
5 | h |
60 | km | |||
V2 = x + 3 = | = 10 | |||
6 | h |
60 | km | |||
V3 = x + 6 = | ||||
t3 | h |
V3 | ||
t3 = | = y | |
60 |
km | ||
V3 = x + 6 = 12 + 6 = 18 | ||
h |
18 | ||
t3 = | = 0.3 h | |
60 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |