Def ciągu arytm
mono: | | 2n | |
Wykaż że ciąg jest arytmetyczny an = 7 − |
| |
| | 5 | |
7 mar 08:55
Tadeusz:
an+1−an
7 mar 09:15
7 mar 09:21
mono: | | 1 | |
wychodzi − |
| , o to chodziło  |
| | 5 | |
7 mar 09:27
mono:
7 mar 09:38
Janek191::
Źle zapisane
| | 2(n+1) | | 2n | | 2n + 2 | | 2n | | 2 | |
an+1 − an = [ 7 − |
| ] − [ 7 − |
| ] = − |
| + |
| = − |
| <0 |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
7 mar 09:53
mono: czyli jest arytmetyczny czy nie?
7 mar 10:21
===:
... jeśli jest to stała ....to

?
7 mar 10:31
mono: jest
7 mar 10:40