matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytłumaczy ktoś
Tooomek:
sinα = 0,8 i c=10 wówczas a)b=8 b)a=12.5 c)b=12,5 d)a=8
6 mar 18:26
Dziadek Mróz:
a
sin(α) = 0.8 =
c
a
0.8 =
10
8
a
=
10
10
8 = a
6 mar 18:34
J:
a
d)
= sina
c
6 mar 18:34