matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Karol:
x−1
Rozwiązaniem równania
= 3 jest liczba :
2x+3
4
A: 4 B: 1 C:
D: −2
5
6 mar 17:39
Janek191::
Odp. D
6 mar 17:41
kleszcz:
Mnożysz przez (2x+3). x−1=3(2x+3) x−1=6x+9 −5x=10/:(−5) x=−2
6 mar 17:55
5-latek:
Proste rownanie i zapomniales z zalozeniu
6 mar 19:37