matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzine funkcji
Kinga:
f(x)=
√
1−1/3x
28 lis 13:28
Godzio:
1
1−
≥0 ∧ x≠0
3x
1
1−
≥0 /*3x
2
3x
3x
2
−x≥0 Δ=1
√
Δ
=1
1−1
x
1
=
=0 (nie należy)
6
1+1
1
x
2
=
=
6
3
1
Df: x∊(−∞,0)∪<
,∞)
3
28 lis 13:49
fawkes:
1 −
1
3x
>= 0
3x − 1
3x
>= 0 3x(3x − 1) >= 0 x<=0 lub x>=
1
3
x <> 0 x <> 0 x <> 0 x <> 0 ODP: (−&; 0) + <
1
3
; +&)
28 lis 13:53